Det är roligt att ta foton, både av sig själv och att be någon proffsfotograf att fotografera dig. Det är kul att ha foton av dig själv där du ser extra vacker ut så ordna en ”modellfotografering”. Där kan du klä upp dig och sminka dig såsom du önskar för att få kreativa helkroppsbilder och porträttbilder. Klicka här för att få tips på produkter som får ditt ansikte att se extra vackert ut.

Sminktips

Det finns många olika sätt att sminka sig. Men det som gäller för en fotografering är att sminka för att framhäva ögonen och ditt ansiktes konturer. Gör det genom att highlighta kindben, panna och näsrygg, samt de övre ögonlocken. Dock får det inte vara alltför skimrande då det kan bli fel med kontrasten beroende på ljuskällorna under fotograferingen. Ögonen kan du sminka genom att använda ögonskuggor som är mörkare och skimrande för vackra bilder. Använd kajal för att markera ögonen ytterligare.

Olika typer av sminkningar

Experimentera med olika typer av sminkningar! Vad sägs om 60-tals sminkning med mycket eyeliner, sotade ögon och dramatiska ögonfransar? Du kan sminka dig naturellt men lite skimmer å ögonlocken, pastelligt rouge och väldigt lite färg på läppstiftet som förstärker din egen läppfärg. Eller gör en punkig sminkning med svarta läppar och ljust puder. Använd din kreativitet!