Nuförtiden är det så ”enkelt” att fotografera med tanke på att det är bara att knäppa på. Att inte behöva tänka på framkallning och hur många filmrullar som finns kvar i väskan. Bara tänk på de foton du tar med mobilen så ögonblicken blir omedelbart förevigade, vilken revolution!

Dölja eller förhöja med smink

Vi har ju de fotografer som är mera proffsiga som jobbar med olika material. Där smink är ett sätt att framhäva eller dölja vad som finns i någons ansikte, läs mer online om just sminkning till foto. Ett sätt är att till exempel dölja skavanker medan andra är förhöja och förändra någons utseende beroende på vad fotografen försöker skapa.

Den glada amatörfotografen

Bortsett från alla proffsiga fotografer så har vi ju den glada amatören som älskar att ta foton på sina barn. När de är fullsminkade till Halloween eller till Påskkärringar. Tonårstjejer som testar olika makeuper, fotar och ser vilka som är bäst. Det kan ju faktiskt äldre tjejer göra också när alltmer skavanker syns. Sminka dig och ta ett foto och kolla om det ser bra ut, risken är att lura sig själv i el- ljus när du borde kolla sig i dagsljus. Så egentligen är det här med att ta foto när du har sminkat sig en piffig idé.