Som fotograf är man ständigt på jakt efter nya tillfällen där man kan fotografera. Är det inte när man går på stan så är det när man är ute i sommarstugan. Men ibland kommer man till en punkt då man inte tycker dessa motiv känns lika roliga längre. Det är då man måste höja blicken och fundera över vad man egentligen vill med sitt fotograferande.

Naturbilder är genre som många uppskattar och som går att variera i oändlighet. Det går visserligen bra att ge sig ut i skogen och bara fotografera, men om man vill ha bilder av en mer dokumentär natur kan det vara bättre att delta i någon form av aktivitet. Du kommer då ha chans att ta en rad vackra bilder som också skildrar ett specifikt skeende.

Ta jakten som exempel. Oavsett om du jagar själv eller känner en jägare så är det ett utmärkt tillfälle att kombinera nytta med nöje. Du tar dig ut i skogen men får samtidigt möjlighet att fotografera djur, jägare, skog och kanske andra aktiviteter som slakt eller något annat intressant.

Och vilken upplevelse detta är sen. Att sitta i skogen med en jägare, sakta se solen gå upp och höra dennes jaktradio vittna om att en älg är på väg åt vårt håll. Då infinner sig en speciell stämning som verkligen bjuder in ens kreativa sida. Man sitter på helspänn och väntar. Ska man äntligen lyckas fotografera den där älgtjuren med enorma horn? Eller kommer jägaren dra snabbare? Det blir en form av tävlingsmoment där man känner sig som en vinnare oavsett vem som är snabbast.

Detta då man får njuta av allt det vackra som naturen har att erbjuda. Om man lyckas ta några bilder är det så klart en bonus, men oavsett så har du kanske fått uppslag till bilder du kan ta någon gång i framtiden istället.