Fotokoll

Körkort ID eller visumfotografeing

passfoto

Man skulle kunna tycka att med dagens teknik så skulle man kunna ta foton för visum och andra id handlingar själv hemmavid. Men det är inte så enkelt, dessa foton är viktiga att de håller en viss kvalité och mått enligt vissa föreskrifter.

Framförallt så vill man ju att det ska synas vem som är på bilden för att kunna känna igen dig som person och inte någon annan som kanske försöker bedra eller stulit din identitet. Det absolut enklaste är att gå till en professionell fotograf som kan detta och har rätt utrustning för att få en bar bild med rätt format, det brukar vara klart på tio minuter så det går fort att få sin bild.

Med bild från en fotobutik då vet du att du har fått ett foto som är godkänd att användas till körkort, id-kort eller visum. Då går tillverkningen av ditt kort så mycket fortare än om du får tillbaka allt för att bilden inte blev godkänd av myndigheten och du blir tvungen att ta om fotot för att få det att fungera.

Ska du ta ett foto för ett visum så kan det se lite olika ut från olika länder, så kolla upp med fotobutiken och meddela vilket land det är fråga om för visum. Fotot får inte vara äldre än ett år och du ska vara avbildad framifrån och båda ögonen ska synas, det ska vara en neutral ljus bakgrund som gör att ansiktet framträder och man kan få ha huvudbonad om det är på grund av sjukdom eller religiösa skäl.